Nakon suspenzije Sephana Gillia za sportski rad u Bosni i Hercegovini, ali i sportski angažman u svijetu fudbala od strane FIFA-e, Gilli je morao prekinuti svoj angažman u kickbox reprezentaciji BiH.

Međutim, na vrata ovog asa borilačkih i drugih sportova pokucala je nova ponuda, koju je kako saznajamo, prihvatio i na ovome će početi raditi uskoro, čim se transportuje u Sjedinjene Američke Države. Conor McGregor je Stephaneu Gilliu ponudio da radi sa njim na njegovom direktu za borbu koja mu predstoji sa bokserom Floydom Mayweatherom, jer kako je rekao, direkt mu nije jača strana zbog različitog stila borbe koji je do sada prakticirao.

Naime, 26. avgusta u T Mobile areni u Nevadi, Sjedinjene Američke Države, održat će se vjerovatno najskuplji meč svih vremena u historiji borilačkih vještina. Snage će odmjeriti Floyd Mayweather Jr. i Conor McGregor. Mayweather je neprikosnoveni bokser koji žari i pali nižim kategorijama već nekoliko godina, a skor mu je 49-0, od čega je 26 borbi pobijedio knockoutom. McGregor je MMA borac, također nižih kategorija čiji je skor 24-3, a čak 18 borbi je pobijedio knockoutom.

Kako se obojica trude da kažu kako su najveći borci svog vremena, a pogotovo McGregor, odlučili su da se okušaju u ringu gdje će se boriti po bokserskim pravilima i zaraditi mnogo novaca.

“Gledao sam to negdje na netu, poslao mi drug iz ulice. Kaže: “Ovo moraš vidjeti brate”. Kad sam pogledao kakav direkt taj čovjek ima, odmah sam ga odlučio zvati da radi sa mnom na pripremama, ali je on trenirao neku djecu kickbox. Mi MMA borci imamo malo slabiji direkt zato što se dosta koristimo nogama, koristimo poluge, udarce sa zaletom i ostale tehnike. No, to je u boksu osnovni udarac kojim se diktiraju mnoge stvari u toku same borbe. Imamo još nešto manje od mjesec dana i najviše ćemo se fokusirati na direkt”, rekao je McGregor.