Saradnici

risto-prelivoda

Prof. dr Risto PRELIVODA, nezavisni politički analitičar

Biografija:

Rođen 1966. u Sarajevu (SR BiH). Osnivač je i predsjednik Udruženja nezavisnih političkih analitičara. Završio je Fakultet političnih nauka u Sarajevu. Kao freelencer radio za Gazetu, Russia Today, Russia Beyond Headlines, Washington Post i Glas Srpske. Stalni politički analitičar u banjalučkom dopisništvu Satro.info. Trenutno predaje na master studiju „Ruska diplomatija“ na Nezavisnom univerzitetu Banjaluka

Reference:

Diplomski rad: „Jugoslavija i rušilački elementi domaćih izdajnika. Study case: Ravnogorski pokret“. (1990). Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Magistarski rad: „Sukob Istoka i Zapada u tranzicijskoj državnoj zajednici BiH“. (2002). Fakultet političkih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Doktorski rad: „Analitički pristup predreferendumskoj histeriji sarajevske čaršije – Od 1. marta 1992. do 25. septembra 2016“. (2016). Lomonosov University Moscow.


zorka-spojlic

Zorka SPOJLIĆ, društvena analitičarka

Biografija

Rođena 1971. u Beogradu. Vlasnica je časopisa „Critical Democracy“, sa sjedištem u Beogradu. Završila je Fakultet organizacionih nauka u Beogradu i Filozofski fakultet u Istočnom Sarajevu. Kao društvena analitičarka sarađuje sa „BN TV“, „Prva“, „RTV Istočno Sarajevo“ u BiH, „Pobjedom“ u Crnoj Gori i „Nacional“ u Hrvatskoj.

Reference:

Preko trideset naučno-stručnih i teorijsko-preglednih eseja.


osman-turk

Osman TURK, kolumnista

Biografija

Rođen 1959. u Goraždu. Zavšrio je novinarstvo na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru. Novinarstvom se bavi od 1971, kao urednik, novinar i kolumnista. Dopisnik je zagrebačkog dnevnog lista „Večernji list“ iz Mostara, i srbijanskog dnevnog lista „Danas“.

Reference

Publikacija: „Liberalizacija medijskog tržišta u BiH“ (2009). Sarajevo, BiH: Fondacija Konrad Adenauer

Publikacija „Ja, kolumnista“. (2014). Banjaluka, Tuzla; BiH: Udruženje gradova kolumnista

 


anica-prezic

Anica PREZIĆ, stručnjakinja za odnose s javnošću

Biografija

Rođena je 1969. u Varaždinu. Direktorica je marketinške agencije „Ripubleek“ sa sjedištem u Zagrebu. Završila je Strateško komuniciranje na IULM u Milanu (Italija), a magistrirala odnose s javnošću na London School of Business Economy. Strušnjakinja je za odnose s javnošću, gradnju reputacije i korporativnog identiteta. Razvedena je i majka troje djece. Govori engleski, francuski, talijanski i srpski.

Reference

Diplomski rad: „Corporative identity firming: A new Public Relations Paradigm“. (1986). IULM Milano.

Magistarski rad: „Public Institutions Communication Cliches in Croatia, 1991-1997“. (1998). London School of Business Economy


meliha-prc

Meliha PRC – KOS, wife coach

Biografija

Rođena je 1992. u Donjim Moštrama. Studira komunikologiju na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru. Uz bogato volontersko iskustvo, Prc – Kos je također urednica lifestyle bloga Žena kao žena, te se izjašnjava kao meninjistkinja. Sretno je udata, bez djece.

Reference

Diplomski rad: „Analiza društvenih medija u kontekstu globalizacije“. (2016). FHN Mostar.