Predstavnici udruženja građana “Nikom bitne činjenice i hlađenje muda” objavili su danas u Sarajevu rezultate istraživanja “Položaj žene u bh. društvu i zašto treba biti horizontalan” na pres konferenciji u Starom Gradu.

Mi smo zaista htjeli da na ovaj način ukažemo našim dragim damama da, ma koliko feminizam uzeo maha i ma koliko se vi trudile da budete napredne i samostalne, ipak, glavni i osnovni cilj vašeg života bi trebala da bude udaja i rađanje potomstva. Zapad pokušava da uništi sve ono što ženu čini ženom i zaista mi smo ovo naše mišljenje potvrdili opsežnim istraživanjem koje smo sproveli na desetak udatih i neudatih žena. Istraživanje nam je potvrdilo da su ove neudate nervozne, kenjkave, neraspoložene i nadasve imaju totalno tužan život. Ove udate nisu mnogo raspoloženije ali bar imaju muževe, a to je, priznat ćete, veliki plus, prednost i blagoslov” – izjavio je za naš portal predsjednik ovog Udruženja Haris Zahriaga.

Žene nisu učestvovale na pres konferenciji jer predstavnici ovog udruženja smatraju da je žena za stolom znak loše sreće.

Mi želimo da drage naše djevojke shvate da su diplome, certifikati i poslovi prolazni, a djeca, muž i pranje čarapa su vječni prioriteti. Tako je vazda bilo i tako će uvijek biti. A vi drage dame ako želite da vas poprijeko gledaju na porodičnim ručkovima ostanite tako samostalne”-dodao je Zahiraga za kraj.