Nakon jučerašnjeg obračuna na Bilinom polju, Stephane Gilli je dobio i prihvatio poziv Kickbox saveza Bosne i Hercegovine za poziciju glavnog trenera i šefa stručnog štaba Kickbox reprezentacije BiH u susret svjetskom prvenstvu u ovom sportu koje će se 2019. godine održati u Olimpijskom centru Zetra u Sarajevu.

Podsjećamo, WAKO, svjetska federacija kickbox saveza koja organizuje svjetska prvenstva u ovom sportu, odlučila je prošle godine da će Bosna i Hercegovina ugostiti svjetski šampionat 2019. godine, a iz KBSBiH je javljeno da će se takmičenje održati u Olimpijskom centru Zetra.

“KSBiH je u fazi pripreme kako reprezentacije tako i infrastrukture za dolazeće Svjetsko prvenstvo, i u tom mandatu traži i što bolji stručni štab. Sinoćna akcija Gillija, koji je do sada smatran samo ekspertom za fudbal, dokazala je da ovaj ima i tehnička, kao i strateška umijeća iz kickboxa što ga sa njegovom sportskom karijerom i poznavanjem bh. temperamenta čini savršenim trenerom za našu reprezentaciju” rekao je Zijad Halilović, gensek KBSBIH.

Nije sasvim jasno kada će Gilli napustiti stručni štab fudbalske reprezentacije BiH, ali se pretpostavlja da se ovo mora desiti do početka proljetne polusezone 2018. kako bi mogao na vrijeme početi sa pripremama sportista za SP.

Čitava prilika otvorila se za Gillija nakon što je nakon kvalifikacione utakmice BiH-Grčka, odigrane sinoć na Bilinom polju u Zenici, tehnički savršenim krošeom preselio zub Giannotasa iz njegove usne duplje na travnjak.