Pred oko dvadeset hiljada prisutnih, sinoć je na Bilinom polju održan kolektivni stranački skup, na kojem su se pojavile gotovo sve stranke iz Bosne i Hercegovine. Prigodnim dvosatnim programom, prisutni su uživali u različitim sadržajima koje su im priredili političari.

Zaista smo sinoć uživali gledajući predstavnike od SDA preko SDP-a pa sve do Stranke za boljitak, SBB-a i mnogih drugih. Iako su bili raspoređeni po različitim tribinama, posjetitelji su imali priliku da se fotografišu s njima, porazgovaraju i eventualno zamole za neku pomoć pri zaposlenju ili oko dizanja kredita”, rekla je Šemsa Protokol, organizatorica ove prigodne manifestacije.

Tokom skupa održane su različite manifestacije, kao što je horsko pjevanje patriotskih pjesama, pljeskanje, a odigrana je i utakmica u čast političara. Nesebično su se odazvali entuzijasti iz cijele Bosne i Hercegovine ali i prijatelji iz Republike Austrije.

“Nama je strašno zadovoljstvo zabavljati političare ove zemlje. Znamo kroz šta ste prošli i austrijski narod je uvijek bio uz Bosnu i Hercegovinu. Fino smo se baš poigrali na terenu, bilo je zaista ugodno, ovi momci iz vaše zemlje što su igrali protiv nas su baš fini. Lijepo je da se ljudi druže ovako fino kroz politiku”, rekao je Stefan Vonberg, jedan od učesnika manifestacije.

Oko 15.000 kandidata sa listi je prisustvovalo događaju, gdje su mogli kroz opušteni razgovor s ljudima prezentovati svoje političke ideje i ambicije. Na ulazu u stadion je bila postavljena u kutija želja, u koju su građani ubacivali listiće s ličnim podacima, te molbe za štele i posao. Određene stranke nisu došle na utakmicu jer kako kažu, njihovim glasačima je bilo daleko za putovati tako da će oni bodriti slične manifestacije kada se one budu održavale u susjednim zemljama.