Toplo vrijeme ovih dana je na teritoriju cijele BiH. Mnogi građani odlučili su se rashladiti sladoledom koji je mnogima omiljena poslastica tokom vrućih ljetnih dana. Obzirom da su standardni okusi sladoleda kao što su čokolada ili vanilija svima postali pomalo dosadni u Zenici je danas predstavljen prvi sladoled sa okusom dima od nargile.

“Mi smo razmišljali po čemu je to Zenice onako poznata i preko granica kantona. Istraživanje je trajalo nekoliko mjeseci i došli smo do zaključka da smo poznati po nargila barovima. To nam je dalo ideju da malo obogatimo svoju ponudu sladoleda i odlučili smo napraviti prvi sladoled sa okusom dima od nargile na svijetu mogu slobodno reći. Trebalo nam je dosta vremena da razvijemo pravu formulu, ali mislim da smo uspjeli. Sladoled sa okusom dima od nargile je još u fazi razvoja i vremenom ćemo ga dorađivati, ali od danas se nalazi i u prodaji i nadamo se da će građani uživati u njemu”, poručili su Meho Liz i Muhamed Kuglica, tvorci prvog sladoleda sa okusom dima od nargile.

Građani Zenice koji su već imali priliku isprobati novi sladoledi su oduševljeni.

“Bio sam malo skeptičan moram vam priznati u početku, ali skontao sam da ne može biti toliko drugačije od nargile koju na vadim iz usta. Kada sam liznuo prvi put odmah su me preplavile emocije i odmah su mi se vratili neke drage uspomene i podsjetio me na sve lijepe trenutke koje sam proveo u nargila barovima širom Zenice. Sladoled je odličan i preporučujem svima da ga probaju jer se neće pokajati”, rekao je Adnan Baza, student iz Zenice.