Lepa Brena je održala dvije noći za redom koncert u Zetri, a prvu noć je čak u naletu emocija pustila i suzu, što je oborilo sa nogu objektivnu sarajevsku publiku koja je taj čin ispratila gromoglasnim aplauzom.

“Vidjeli smo koliko građankama i građanima je značila ta njena emotivna reakcija, ali smo mi srećom imali kolege na koncertu koje su odmah tu suzu uhvatile u kutijicu, a potom je pohranili na sigurno. Zato ćemo u čast tog velikog čina ove prekrasne umjetnice i najbolje publike na svijetu, danas tu suzu izložiti kako bi se naše drage građanke i građani mogli fotografisati sa njom. Neka ova suza bude početak jedne nove ere kada ćemo zaboraviti Brenine loše trenutke iz prošlosti”, ističe emotivno gradonačelnica Benjamina Karić.

I sama Brena nije krila oduševljenje kako zbog koncerata tako i zbog ovog čina koje će joj Sarajevo prirediti.

“Uvijek sam znala da je ovo magičan grad ali me na novo svaki put iznenadi. Prošlost nam nije blistava ali je bitno kakve mostove gradimo u budućnosti. Ja sam tu suzu pustila iskreno i na taj način pružila izvinjenje publici u Sarajevu a oni su to prihvatili najbolje što su mogli i hvala im na tome. Želim da se zahvalim svima koji su bili na koncertu i gradonačelnici koja mi je ukazala čast da moja suza boravi u ovom monumentalnom objektu”, poručila je Brena.

Sarajevo je još jednom ponosno pokazalo svoj stav o tome šta mislimo kada nam neko sa strane dođe, i dokazalo da ne postoji ta historijska okolnost preko koje mi nećemo preći.