Pilot kompanije Lufthansa na letu Minhen-Sarajevo dao je otkaz prošle sedmice nakon što je uspješno sletio na aerodrom u Sarajevu, a putnici mu nisu dali zasluženi aplauz. Kako Šatro ekskluzivno saznaje, pilot je zbog preživljeno šoka završio u rukama sarajevskih doktora.

Malo mi je teško razgovarati o ovoj temi ali budući da pratim rad vašeg portala i da ste mi super evo dat ću vam izjavu. Ja sam se baš radovao ovom letu za Sarajevo jer uvijek stvarno dobijem aplauz kad sletimo i baš sam taj dan bio u depresiji i htio sam da se popravim. Kad sam sletio i čuo onu zaglušujući tišinu jednostavno sam shvatio da moram dati otkaz jer ako u Sarajevu ne dobijem aplauz neću nigdje. Nema to meni više smisla, gotovo je, dajem otkaz” – izjavio je za naš portal razočarani pilot.

Predstavnici aerodroma u Sarajevu organizirali su konferenciju za medije na kojoj su se javno izvinuli unesrećenom pilotu.

“Pa ne znam, zaboravio sam da aplaudiram ako ćeš iskreno, nije mi palo na pamet, a nije ni nitko drugi zapravo ni započeo taj aplauz pa zašto bih i ja? Žao mi je samo ako sam uvrijedio tog lika što je vozio avion” – izjavio je putnik Amar Dijaspora.