U sarajevskom naselju Otoka prije nekoliko sedmica počeli su radovi na novom stambenom objektu. Revolucionarni projekat izgradnje zgrade na vrhu zgrade predstavlja najveći graditeljski poduhvat u Sarajevu nakon izgradnje Avazovog tornja, a svečano useljenje stanara planirano je za naredni mjesec.

“Mi smo preponosni na naš revolucionarni plan izgradnje i naseljavanja ionako prenaseljenih mijesta. Vjerujte mi, planiramo ovo već danima da izgradimo ali nam je trebalo nekih tri i po sata dozvolu da dobijemo za izgradnju pa nismo mogli isti dan sve da završimo, ali ne brinite, puštamo na useljenje zgradu uskoro. Znate nije bilo dovoljno mjesta za novu zgradu od poda pa smo mi stavili zgradu na zgradu jer ono šta fali. Jedva čekamo da se mladi ljudi usele ovdje, a oni koji prvi dođu mogu dobiti i parking mjesto i možda čak i upišu dijete u ovu jenu školu koja postoji za svih 356 novih zgrada u naselju Otoka”-izjavio je za naš portal glavni direktor projekta Zabetonirajmo Otoku Senad Graditelj.

Ukoliko navedena zgrada bude funkcionalna u narednih nekoliko dana, Senad Graditelj i njegova firma Izgradi sad i odmah najavljuje još najmanje 50 sličnih projekata izgradnje na prostoru Otoke.