Na nedavno održanom stručnom skupu u Neumu, naziva ‘Hrvati BiH-nositelji europskih vrijednosti?’, Kolinda Grabar Kitarović, hrvatska predsjednica, uručila je Hrvatima licencu za nositelje europskih vrijednosti u BiH. Kako smo ranije pisali, na stručnom skupu nastupio je i hologram Franje Tuđmana, kao stup hrvatstva i hrvatske državnosti, te je zajedno s Kolindom Hrvatima u BiH dodijelio ovu stručnu titulu, a s njom i veliku odgovornost.

Nekoliko dana nakon skupa, iz Srbije je stigla ponuda za kupovinu ove licence, kao i pojašnjenje da Srbi u BiH više zaslužuju da čuvaju titulu nositelja europskih vrijednosti.

‘’Nositelji europskih vrijednosti, a stide se reći da govore srpski jezik. Nositelji europskih vrijednosti, a negiraju svoje srpsko nebesko porijeklo. Nositelji europskih vrijednosti, a prodaju svoje ratne zločince Hagu za jeftine jednosmjerne karte do Brisela. Licemjerno nikako nije europsko.’’ vidno bijesni poručuju iz Srpske delegacije za otkup licenci nositelja europskih vrijednosti.

Hrvati su zahvalni na tituli, ukazanom povjerenju i kažu kako će razmisliti o prodaji licence. ‘’Iznajmljivanje bi bilo uredu, da nam plaćaju neki iznos novca, a da imaju pravo koristiti naše vrijednosti. Kao McDonalds nešto.’’ kažu iz novoosnovane institucije ‘’Bedem’’ zadužene za čuvanje europskih vrijednosti u samim korijenima hrvatstva i katoličanstva.

Pitali smo ih i šta bi bio zadatak onih koji bi otkupili licencu, pa su tako između ostalog Hrvati naveli i sljedeće: ‘’Nositelji europskih vrijednosti moraju biti posvećeni katolici, s jasno izraženim negativnim stavom prema abortusu, kontracepciji, ćirilici i komunistima.

Moraju biti obiteljski ljudi, barem u javnosti, ekstremno desne političke orijentacije, sa razvijenim osjećajem za pripadnost hrvatskome rodu. Štovanje ratnih generala i cjelokupne vojske je obveza nositelja europskih vrijednosti. Mržnja i gađenje prema ljudskopravašima je preporučena, ali ne i obvezna, a sa sobom nosi i apsolutno poštivanje hrvatskih prava iznad svih drugih.’’