Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na znanstveno-stručnom skupu održanom pod imenom “Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti” održanom u Neumu od 16. do 18. ožujka nastupila je u duetu s hologramom hrvatskog oca nacije – dr. Franje Tuđmana.

Iako je Grabar-Kitarović već stajala pred skupom najznačajnijih Hrvata Bosne, Hercegovine i Hrvatske na otvaranju, kulturno-umjetnički spektakl s Tuđmanovim hologramom ostavljen je za večernje sate. Organizatori manifestacije ispred ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH su za ovu manifestaciju morali pripremili najmoderniju projekcionu opremu, čija se vrijednost procjenjuje na oko 120 000 konvertibilnih jedinica.

Inspiracija mi je naravno bio Snoop, njegov nastup s hologramom slavnog repera Tupaca Shakura.” izjavila je Grabar-Kitarović.

Kako navodi predsjednica, ona je za potrebe ovog nastupa preslušala stotine sati govora Franje Tuđmana, izabrala najbolje i sebi napisala ulogu sugovornika. Posebna zanimljivost ovdje je činjenica što predsjednica iz tehničkih razloga prije samog nastupa, 16. ožujka, nije ni vidjela hologram.

Morala sam da vježbam na slijepo.” rekla je kroz smijeh najmoćnija žena Hrvatske. “Puštala sam sebi montaže doktorovih govora i vježbala uz njih.”

Grabar-Kitarović i 2đman poručili su svima u BiH i svijetu da se niko neće igrati s Hrvatima u ovoj državi.