Preuzimanje kliničkog centra bila je najvažnija karika u akcionom planu. Pristup instrumentima, nesmetano korištenje bolnice i osiguravanje posebnih prostorija u kojima će se raditi rehabilitacija Alije Izetbegovića, bilo je od krucijalne važnosti. Nakon što je ovo postignuto, ostaje još samo odleđivanje tijela i spajanje na aparate uz najnoviju tehnologiju koju bolnica posjeduje. Čak je i otpuštanje osoblja koje bi moglo biti rizik bio dio plana.

Na tragu već obavljenih informacija o načinima na koji su Bakir i Sebija započeli svoj poduhvat oživljavanja Alije Izetbegovića, koje možete čitati ovdje, tajne službe regiona dostavile su nam i ostatak informacija, presretnutih razgovora i sate snimljenih sastanaka Bakira, Sebije i njihovog tima na kojima se jasno i precizno dogovaraju šta raditi s Alijom jednom kad je oživljen.

Kao što smo već pisali, preuzimanje kliničkog centra, školovanje kćeri dizajnerice koja će rekonstruirati lice, uvezivanje s osobama koje mogu pomoći, bio je samo početak plana, koji sada već sa sigurnošću možemo nazvati planom stoljeća.

Od sulude ideje, do realizacije Bakira i Sebiju dijeli još samo nekoliko mjeseci. Kako nam javljaju iz tajnih službi, kriogenetska komora u kojoj je zamrznut Alija Izetbegović podešena je na spuštanje temperature do kraja sepembra ove godine. Tada će Alija živ i zdrav izaći iz komore i moći početi sa rehabilitacijom u već privatizovanom kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Iz transkripta četverosatnog razgovora Bakira i Sebije putem Vibera tajne službe izvukle su podatak kako je prvi korak nakon Alijinog povratka preuzimanje Badem Butika u Sarajevu, kako bi se Aliji moglo omogućiti da se redovno hrani mastima iz orašastih plodova, što pospješuje ‘’odleđivanje’’ organizma i potpuni povratak motoričkih sposobnosti. Također, iz razgovora se moglo čuti kako će se kopati i tunel od Badem Butika na Titovoj ulici u Sarajevu, pa sve do Forino buregžinice, kako bi ova zelena buregdžinica mogla redovno u tajnosti dostavljati Aliji sjecani burek i jogur, koji će mu pomoći u povratku motoričkih sposobnosti.

‘’Samo je jedno mjesto na svijetu pogodno za oživljavanje kriogenetski zamrzmute osobe, a to je Badem Butik na Titovoj. Nalazi se na savršenom sjecištu svih stvari koje su potrebne jednoj osobi da bi se povratila u odleđeni svijet. Badem Butik, kao opskrba orašatim plodovima, Forino u blizini kao opskrba neophodnim ugljikohidratima i proteinima iz bureka, PreventLabs koji može napraviti mašine koje će omogućiti pokretanje Alijinog slabog tijela, CM za kozmetiku i higijenu također u blizini, a tu je i Jazzbina kao prostor za muzičku meditaciju i rehabilitaciju Alijinog mozga.’’ kaže dr. Zorka Spojlić, naša društvena analitičarka i kritična misliteljka.

Nakon tehničkih priprema i ozdravljanja koje će trajati više od jedne godine, veliki boom dešava se na izborima 2018. godine, kada će se Alija Izetbegović opet kandidovati za člana predsjedništva BiH. Veliki povratak na scenu planiran je da se desi u eksplozivnom maniru. Alija će se pojaviti u odjelu sa zelenom kravatom, kao što to dolikuje ostavštini koju je nakon smrti predao BiH, u automobilu od krokodilske kože sa 12 ventila i 16 volana, te će pred zgradom Predsjedništva izaći na novi trotoar, odnosno tranzverzalu za njegov povratak među žive.

Saznali smo i da je cijeli farsa oko trotoara ispred Predsjedništva bila samo uvod u Alijino prvo koračanje po njemu. Mediji su morali biti testirani, koliko kamera, mikrofona, novinara i fotoaparata može stati ispred, i koliko daleko priča sa tog konkretnog mjesta može otići..

Čak je i skandal sa posuđivanjem automobila koji pripada Predsjedništvu BiH Sebiji Izetbegović bio samo test, koliko ljudi može primijetiti da se u tome autu vozi pogrešna osoba.

No, finalni cilj mogao bi vas iznenaditi. Finalni cilj oživljavanja, na kraju, ipak neće biti preuzimanje države, kompanija, privatizacija, politizacija ili nešto slično. Finalni cilj je, kako saznajemo iz transkripta razgovora koji su Bakir i Sebija vodili na Jahorini 2009. godine, da se nakon što Alija proživi još jedan život i ponovno umre, pogura proizvodnja i prodaja kišobrana na njegovoj drugoj kišnoj dženazi koja će biti temeljito isplanirana i realizovana u jesen.