Udruženje fensera i šminkera ‘Torbica’ je nakon vijesti o simboličnim i malim zaradama vlasnika fensi mjesta u Sarajevu, odlučilo da organizuje akciju prikupljanja pomoći.

Naime, nakon što su protestnom šetnjom pokazali svoju moralnu podršku prema ovim ugostiteljima, u čijim lokalima provode svoje fensi aktivnosti godinama, danas su se odlučili na još konkretniji potez.

“Ovo je jedna humana gesta koju su pokrenuli istaknuti članovi našeg udruženja. Mi kad smo pročitali da oni zarađuju između 1.500 i 2.000 maraka, nismo mogli da dođemo sebi. Toliko godina oni nama drže te lokale na kojima mi možemo da dođemo, osjećamo se fensi, šminka i da, otkako postoje društvene mreže, sve to podijelimo s drugim ljudima. A oni, šta oni imaju od toga? Hiljadu i po, dvije hiljade crkavice što im ostane nakon što pokriju sve troškove. Boga pitaj koliko će ih izaći sad ovi sramno skupi advokati koji tako bezobzirno naplaćuju basnoslovne cifre ovim dobrim ljudima. Mi već danas postavljamo štandove za skupljanje pomoći. Organizirat ćemo i humanitarni telefon, a vjerovatno ćemo napraviti i neki fensi event koji bi bio u skladu sa svime što ovi ljudi godinama njedre kao vrijednosti”, rekao je Fehim Chanel, influenser iz Sarajeva i dugogodišnji član Udruženja ‘Torbica’.

Iz udruženja navode da su već raspisali poziv da im se jave agencije za event menadžment, koje bi organizirale događaj, naravno po najvišim fensi standardima, te dali svoj doprinos za nastavak postojanja ovakvih bastiona fenserluka i šminkeraja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, naravno besplatno.

Vlasnici poznatih lokala su ponudili da rade catering za ove događaje, ali nisu komentirali ništa o tome da li će za te proizvode izdati fiskalne račune.