Nakon što je SIPA pohapsila 30 ljudi u vezi s utajom poreza u najpoznatijim sarajevskim kafićima, Udruženje fensera i šminkera ‘Torbica’ iz Sarajeva je odlučilo da ne prepusti ništa slučaju, te da iskaže svoje nezadovoljstvo ovim potezom Agencije za istrage i zaštitu.

Naime, oni su već za sutra, 22.03.2019. godine zakazali protestnu šetnju u, kako navode, simbolično vrijeme 11:55 ili pet do 12.

“U potpunosti osuđujemo ovu akciju. Naša država se pobrinula da najeminentniji kafići u glavnom gradu naše države budu pod istragom. Uopće ne znam po kojem se to osnovu vršila istraga. Zahtijevamo da nam se već sutra ispostavi izvještaj u kojem će pisati razlozi zašto su baš ovi kafići bili prvi. Realno, nije bilo neophodno da su oni prvi. Toliko je birtija i onih nekih bezveznih kafića, pubova, i onih zastarjelih kafe slastičarni koje uopće nemaju ništa fensi kod sebe, a oni uzeli Vatru i Metropolis zatvarati, pa još u SCC-u. Strašno. Ja sam frapiran”, rekao je Fehim Chanel, influenser iz Sarajeva i dugogodišnji član Udruženja ‘Torbica’.

Kako kažu, sumnjaju u veliku zavjeru, jer je ova akcija izvršena tačno na dan kad je većina šminkera i fensera iz Sarajeva bila u Banjoj Luci, na otvaranju prve prodavnice H&M.

“Trebali su nam ovo najaviti. Da smo znali, mi bismo zamolili H&M da odgodi otvaranje prodavnice. Mi bismo svojim tijelima branili Vatru i Metropolis. Gdje sada da fotkamo fotke za Instagram sa frapućinom od avokada koji nam se slaže s novim cipelicama iz H&M-a koje smo donijeli iz Banje Luke? Gdje da se čekiramo na pauzama kad siđemo na smoothie detox? Srce mi se steglo. Evo od jutros sam tri tretmana za lice stavila i ništa mi nje pomoglo”, kazala je Hamida MaxFactor, također influenserka iz glavnog grada.