Gigantska rupa koja vodi do Njemačke ili tako neke druge obećane zemlje i koja se pojavila u Velikom parku početkom godine slavi tri mjeseca starosti, te se građani pozivaju da, budući da je napunila više od 40 dana, dođu na babine i ostave u kasicu prasicu pored iste određeni iznos novca koji će biti korišten za usmjeravanje daljeg života rupe.

“Ova rupa je naš ponos i naša dika, ovo je kao duga na kraju koje se nalazi ćup zlata, ovo je rupa svih rupa, ovo je put do Njemačke i rješenje svih naših problema, a i super turistička atrakcija. Budući da nam rupica, koju je sam Bog poslao, puni uskoro tri mjeseca, red je da se to obilježi, pored partija koji ćemo da organizujemo s cijeđenim sokovima i kafama, bit će tu i muzika u stilu Nine Belana i Al Dina. Ovu priliku želim iskoristiti kako bih pozvao sve naše drage sugrađane da dođu na babine našoj dragoj rupi i da ostave prilog za sreću ove divne rupice koja se pojavila u našem Velikom parku. Pored muzike uživo za naše najmlađe posjetitelje planirani su mnogobrojni izazovi poput preskakanja rupe, konopcem do dna i mnogi drugi” – izjavio je Nedžad Ajnadžić, načelnika Općine važnije od deset drugih.

Kako Šatro.info ekskluzivno saznaje, sanacija ove rupe, ako ikad dođe do iste, trebala bi koštati više od 50.000 KM i trajati nekoliko desetina godina. Iz Udruženja “Bob Graditelj” apeluju da se ljudi naviknu na postojanje ove rupe jer ona u skorije vrijeme neće nigdje.