Tokom proteklog vikenda radnici građevinske firme “Sela“ ogradili su prostor oko pukotine u zemlji koja se pojavila iz nepoznatih okolnosti u Velikom parku pored pješačke staze. Prema ekskluzivnim informacijama koje je insajder proslijedio našem portalu, ova rupa je zapravo magični prolaz koji vodi sve nesretne i školovane ljude iz Bosne i Hercegovine direktno u Njemačku sa svom završenom papirologijom.

“Jao ovo nas je sve redom samo dragi Bog pogledao i niko drugi vjerujte mi. Čekamo godinama da dođemo na razgovor za vizu i sad napokon imamo šansu da se bez čekanja dočepam obećane zemlje gdje ću za uloženi rad i trud dobiti i manje-više kvalitetnu naknadu. Hvala onom na nebesima što nas je pogledao i što je odlučio da nećemo umrijeti ovdje sami kao list na vjetru već će nam dati šansu. Ja sutra idem sa ženom, djecom i koferima i skačemo tamo pa šta dragi Bog da. Nadam se samo da ovo nije obična rupčaga nego da je magična rupa koja vodi u Njemačku. A ako nije, pa nema veze, bar više nećemo živjeti u BiH, a pokušali smo otići” – izjavio je za naš portal slučajni entuzijastični prolaznik Emir Bavarska.

Podsjećamo, nakon saznanja o ovoj neobičnoj pojavi uposlenici KJKP “Park“ obavijestili su Službu za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar koja je odmah zajedno sa inspektoratom Općine Centar izašla na teren te pokrila otvor, a prostor ogradila žutom trakom. Istovremeno je o navedenoj pojavi obaviješten Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo pod čijom zaštitom se nalazi Veliki park kako bi dali smjernice za postupanje u vezi s ovom pojavom. S obzirom na ozbiljnost situacije Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar o ovom problemu obavijestila je i Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo koji je dostavio prijedlog konkretnih mjera.