Znamo da znate, ali tekst nam treba neki uvod pa vam emisiju moramo malo i predstaviti. Muzičko takmičenje naziva Zvezde Granda traje nekih 300 godina i generalno je običaj da na kraju pobijedi neko iz BiH (ne nužno zbog toga što je najbolji, već zato što bh. stanovništvo uporno želi dokazati nešto nekome u Beogradu time što će u isti sručiti nekoliko miliona evra fanatično pozivajući broj za glasanje za NAŠEG. Taj neko naš obično postane anonimus do kraja naredne godine. Al` haj, hljeba i igara.

U ovom, ponavljamo, muzičkom takmičenju učestvuju mlade i malo manje mlade osobe koje pokušavaju na brz i jednostavan način uz pomoć svog glasa i stasa steći popularnost i vinuti se u slavu poput Karleušine. Na tom putu ih fiktivno ocjenjuje i fakat mentalno torturiše sedmočlani žiri. Za prave o svemu odlučuje njegovo veličanstvo Saša Popović.

Budući da se bliži jubilarna 300. sezona emisije Zvezde Granda, odlučili smo da za vas izdvojimo najbitnije stvari koje smo naučili pomno prateći svaku sezonu!

  1. Bit će onako kako Saša Popović kaže.
  2. Pjevanje je najmanje bitan faktor prilikom ocjenjivanja.
  3. Voditeljice služe da se u njih gleda, a ne nužno da ih se sluša.
  4. Ukoliko ste sisata plavuša, pjevanje uopće nije bitno.
  5. Neprikladne seksističke “šale” su totalno okej
  6. Jelena Karleuša zna ko će biti zvijezda, a ko ne
  7. Marija Šerifović je prekul lik.
  8. Naučit ćete da je totalno okej vrijeđati i zadirkivati nekoga
  9. Takmičari nemaju osjećaje i totalno je okej komentarisati sve stvari koje se ne tiču direktno pjevanja
  10. Profit ispred svega.