Nedavno je na adresu naše redakcije stigla ispovijest mladića (23) iz Kalesije, koji je želio sa našom publikom podijeliti svoja iskustva online upoznavanja. Pismo prenosimo bez gramatičkih ili sadržajnih intervencija.

”Skrolam nedavno Instagram, kao što to radim i svaki dan kad ne znam šta ću s rukama. Pošto ne pušim, dok svi moji motaju ili zapale cigaru, ja uzmem telefon i bacim oko na prelijepe mnoge žene na Instagramu koje vjerovatno nikada neću moći imati. I tako naiđem na djevojku koja je postavila sliku sa svojim američkim staffordom. Odmah mi se svidjela, imam istu rasu psa, pa rekoh možda joj mogu uletjeti preko toga. Follow for follow, like for like i polako smo počeli chatati. Pošto joj je profil bio privatan, kad sam je zapratio primijetio sam da je baš onako lijepa. Prateći neku ustaljenu predrasudu da su djevojke ljepše na Instagramu, odmah sam je zamislio dva levela ružniju i skontao da i to može može proći. Nakon nekoliko dana dopisivanja, pozvao sam je na dejt u Tuzlu, pošto ona tamo studira, a inače je iz Bijeljine. Spremio se, dogovorio se da se nađemo kod Meše i Ismeta, planirao je izvesti malo u Kotu, fensi-šmensi, može se popričati oči u oči, pa onda na Tenis, malo ples, hrana, piće, pa dalje vidjeti gdje noć odvede. Dođem pet minuta ranije, da ne bi kasnio na prvi dejt, i čekam.

Pored mene prolazi hiljade žena, ja svako malo otvaram Instagram da vidim kako izgleda da je ne bi fulio. I eto ti nje. Tačno na vrijeme. Nekakva se sva zabundala, tako da nisam ni primjerio kakva je, izgledala je lijepo onako na prvu. Kad smo sjeli u kafić, skinula je jaknu, šal i kapu. I tu ti meni bi kraj. Najljepša žena na planeti. Nisam ništa ljepše i zgodnije u životu vidio. Ona kombinacija između seksi i slatkog, ne znaš bi li joj stavio prsten ili lisice. Ja se sjeb’o ko niko, nisam znao progovorit cijelu noć. Samo ona pričala, ispitivala me, valjda joj žao bilo, a ja bleno u nju, imam osjećaj da sam u jednom trenutku zabalio i kano si malo na farmerke.

Nisam htio nigdje dalje, nakon dva sata ”upoznavanja” odemo svak na svoju stranu, nisam je ni kući pratio. Sjednem u auto i pravac kući, mrško sam sam sebe i jebo si mater cijelim putem. A i njoj. Kučka jedna lažljiva. Kakva se ono slike. Je l’ je sramota. Kome se predstavlja da je ružnija nego što jeste. Nisam to očekivao, ne mogu se ja s tim nositi, ne trebaju mi takve trebe. Stvara lažnu sliku o sebi, fuj, fuj, fuj. Gadite mi se sve. Kako vas nije stid??? Jebo te i staford i studij i hobiji i sve, jebi se tamo. Sramota jedna, sve super, sva je fina i divna i odgojena, a vamo laže kako izgleda, ljepša nego na Instagramu. Kakav je to fenomen sad? Molim vas cure, prestanite to raditi, inače nikada nećete naći momka. To vam je moja poruka, najiskrenija moguća.”