Jelena Karleuša je često osuđivana zbog svog britkog jezika i zbog toga često roditelji ne žele da njihova djeca padaju pod čari njenog utjecaja i da posjećuju njene svirke, te da žive život sličan onom koji živi Jelena Karleuša. Šatro info vam donosi deset razloga zbog kojih smatramo da je JK prava feministkinja, super žena i generalno treba biti dobar uzor vašoj djeci ženskog roda!

1. Žena ne trpi ničija sranja

JK je jedan od onih likova koji ako im stanete na žulj kontaktira svog advokata i lijepo vam na vrata spakuje tužbu. Sudska zaštita kao ultimativni crveni karton je postao njen zaštitni znak i zbog toga joj se divimo. Zbog čega bi rješavala sukobe peglancijama i razgovaranjima kad lijepo može da vam pošalje inkvizitore na vrata. Očigledno poznaje svoja prava i ne stidi se tražiti ih.

2. Udavala se više puta

JK iza sebe ima nekoliko (tri- četiri) braka i to je njoj totalno okej. Ovaj drugi razlog se nadovezuje na “ne trpi ničija sranja” dio. Žena ovim pokazuje vašoj djevojčici da ne mora trpiti nekog morža koji će je lemati kući samo da komšije ne bi pričale kako je ona stara i odbačena cura. A na kraju krajeva ako se JK može razvesti i preživjeti, može svaka cura.

3. Nikome se ne pravda

JK radi ono što želi, kada to želi, na način na koji to želi i boli je dupe šta će komšinica Šarafeta reći. Vaši potomci ženskog roda bi trebali pratiti ovaj stav (naravno ovdje se radi o legalnim stvarima poput šta će obući i sa kim će popiti kafu).

4. Ima stav i ne izvinjava se nikome zbog toga!

JK je poznatija kao prva jezičina Srbije i ona tu titulu sa ponosom nosi. Bitno je za naglasiti da su joj ovaj pogrdni nadimak dali oni koji u verbalnim duelima sa JK nisu prošli najbolje. JK je žena jakog stava, moćnog glasa i dobrog stasa pa je logično da ju mnogi ne podnose zbog toga. Jer šta ima žensko da priča?

5. Bavi se onim što voli

JK je htjela da bude pjevačica i hrabro je radila na tome da to i postane. Trebate osnaživati vaše djevojčice da shvate kako nije jedina stvar na svijetu kojoj trebaju težiti udaja ili rad na šalteru od 8 do 16.

6. Podržava ljubav

JK je možda čak i prva javno podržala ljubav u kojoj god ona formi dolazila (da i gejevi i lezbejke se vole i to je okej.)

7. Popularna je na društvenim mrežama

Iako su društvene mreže tvorevina modernog doba JK ih je odlično iskoristila i postala je svjetski poznata modna ikona. Ovim postupkom uči vaše djevojčice da je totalno okej da rade na sebi i da iskoriste i tehnološke mogućnosti koje vode ka novcu i popularnosti.

8. Svestrana je

JK pored muzike i svesrdne podrške poštovanju osnovnih ljudskih prava ima i sopstvenu modnu marku, majka je i super žena. Može postati šta god želi i to poručuje vašim djevojčicama!

9. Ugodno joj je u njenoj koži (silikoni)

Okej JK ima ugrađene silikone, to zna svako ko nije život proveo ispod kamena, no ono čime JK ohrabruje mlade djevojke jeste činjenica da ju nije bilo strah da radi na sebi i da popravi šta god je ona smatrala da se treba popraviti na sopstvenom tijelu. To nikako ne znači da svaka curica treba ugraditi silikone, ali znači da treba biti dovoljno osnažena da, ukoliko to poželi uraditi zbog sebe, može. I to je okej.

10. Osuđuje mržnju

Iako eksplozivna i nagla, JK je uvijek podržavala ljubav među ljudima i od nje nikad nismo čuli osuđivanje drugog, drugačijeg i stranog. Zbog toga volimo JK i smatramo da treba biti uzor i vašoj djeci kako sutra ne bismo morali da ponovo tražimo nekog da nas spaja u različitostima kako to JK maestralno radi.