Nemačka kompanija Lidl otvorila je vrata 16 radnji za kupce i to u 12 gradova u Srbiji. I dok prethodnih nekoliko dana posjećenost radnji obara sve rekorde svakodnevni skandali su postali neizbježni. Najnovija vijest koja je šokirala javnost jeste da se jedna žena u Beogradu porodila dok je čekala u redu za da se stane u red za kasu. Za ovu bebu se smatra da neće biti jedina rođena u Lidlu budući da već u ovom trenutku unutra postoji veliki broj trudnica kojima je pukao vodenjak ali koje ne žele da izađu iz prostora prodavnice.sve dok ne kupe što su zamislile.

“Mi smo sretni što smo dobili prvog Lidlića odnosno prvu Lidl bebu koja će vjerovatno postati naše zaštitno lice za Lidl Srbija. Žao nam je samo što se žena morala patiti u redu i što je niko nije htio pustiti ispred sebe, ali pravila su pravila i jako nam je drago vidjeti da ljudi stvarno žele tako veliku žrtvu da dožive kako bi samo uspjeli da svojim novcem plate i kupe stvari u našim prodavnicama. Žena je dva sata nakon što se porodila došla na red i platila je svoje namirnice, te je nakon toga sa svojom novorođenom bebom otišla u hitnu kako bi se oporavila od svog šokantnog poroda i tri dana čekanja u redu”-izjavila je za naš portal glasnogovornica Lidla Ana Batak.

Dolaskom „Lidla“, kako tvrde ekonomisti, tržište Srbije je dobilo oštru konkurenciju, a potrošači niže cijene. Prvu prodavnicu u Beogradu otvorili su direktor Lidl Srbija Tomislav Šapina i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se rukovao sa radnicima i poželio im srećan rad.