Vijest objavljena danas u jutarnjim satima na portalu kupikartu.ba prijeti da uvede trajni nemir na ulice Sarajeva i poljulja inače miran život u glavnom gradu jedne europske metropole. Naime, već nekoliko mjeseci najavljivani spektakl koji se treba održati u dvorani Juan Samaranch u Zetri, koncert folk princa, Ace Lukasa, iz nepoznatog razloga prolongiran je, te se neće održati kako je prije najavljivano u subotu 6. maja.

Građani koji su u redovima već od prvog dana se borili da dođu do svoje ulaznice na ovaj spektakl bijesni su i okupljaju se već od podneva na platou Skenderije i ispred gradske tržnice u Sarajevu. Iako su organizatori naglasili da koncert nije otkazan već samo prolongiran za neki drugi datum koji će biti uskoro objavljen, te da kupljene karte vrijede i tada (ili se mogu refundirati ukoliko novi datum posjetitelju ne odgovara) građani su izrevoltirani i sa toljagama, vilama i bakljama ispred Skenderije traže glavu odgovornih ljudi. U razgovoru sa jednim od predstavnika građana nismo uspjeli da saznamo zašto su ispred Skenderije i čiju glavu traže budući da to ni sami građani ne znaju.

Za naš portal Ademir Hašimbegibrahimbegović predstavnik fan kluba Lukas4Life je izjavio: “Ma nema šta ovdje da se odgađaju koncerti, godinama čekamo da princ dođe, godišnji sam uzeo, ženu sam otjerao, tri dnevnice se odrekao da platim kartu koja košta 10 KM. Znači ima da pjeva u subotu jer ja više nijedan vikend ne mogu dobiti slobodan kod onog mog robovlasnika. Ovo su teme o kojima treba govoriti javno! Ja hoću pravdu! Hoću Lukasa!”

Aca Lukas do ovog trenutka nije komentarisao prolongiranje termina koncerta niti je pružio podršku mladim demonstrantima na ulicama Sarajeva.