Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS odobrilo je Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske grantovska sredstva za 2017. godinu u iznosu od 9.845 KM, koja će Zavod uložiti u profesionalnu orijentaciju i karijerno savjetovanje nezaposlenih.

Na konferenciji za štampu povodom svečanog potpisivanja ugovora o finansiranju, direktor Zavoda Miroslav Vujičić rekao je kako u ovoj instituciji već znaju gdje će i kako investirati sredstva.

„Grantovska sredstva dobili smo po projektu ‘Digitalno profesionalno orijentisanje i karijerno savjetovanje za zaposleniju Srpsku’, u okviru kojeg će, između ostalog, biti kreirana i online aplikacija profesionalne orijentacije. U eri digitalnih medija, ovo je jedan od načina da pomognemo nezaposlenima, ali i onim koje stvarno interesuje kako graditi karijeru i u kojim oblastima“, rekao je Vujičić

Prema riječima Marine Vasić, programske koordinatorice projekta, po dospijeću sredstava za ovaj projekat, biće raspisan javni tender za najboljeg ponuđača softverskog rješenja ovog kviza.

„Ovaj kviz će se vidno, dakle interfejsom, umnogome razlikovati od sličnih kvizova koji su postali trend na društvenim mrežama. Vjerujemo da ćemo implementacijom ovog projekta uspjeti osnažiti nezaposlene, i proširiti im vidike o pravcima i mogućnostima djelovanja u skladu sa njihovim vlastitim afinitetima“, rekla je Vasić

Kako nezvanično saznajemo, za konkurisanje na tender sprema se nekoliko ozbiljnijih developerskih korporacija, a između ostalih i američki Gapminder i SoftSchools, što i ne čudi s obzirom na sredstva koja će biti utrošena za ovaj kviz.