Informacija o ukazanju toaletnog papira u toaletu jednog od fakulteta na Univerzitetu u Sarajevu odjeknula je poput metka u bh. medijima.

Naime, kako saznajemo iz izvora bliskih fakultetu, studentica L.R. je jučer u prijepodnevnim satima, nakon što je pala ispit, otišla do toaleta kako bi razmišljala o smislu svog života te tamo zatekla prizor koji ledi krv u žilama. U jednoj od kabina unutar WCa stajala je rolna papira koja je, očigledno, data studentima na korištenje.

“Ja sam ostala u šoku. Bilo je prestrašno, ono uđem u WC kabinu naoružana svojim maramicama i svime što uz to ide, kad tamo, iznad vodokotlića stoji rolna bijelog papira. I to nije onaj najjeftiniji jednoslojni nego najmanje dvoslojni. Nisam ja to odmah htjela koristiti, Boga pitaj zašto je tu ostavljen, ali ako je zaista bio namijenjen nama studentima, onda svaka čast fakultetu i SPUS-u! Totalni napredak”, rekla je L.R.

Ukazanje toalet papira nije potvrđeno od strane fakulteta, ali smo se zadržali malo na spomenutom fakultetu i saznali o čemu se tačno radi.

Naime, jedna od gospođa koje se brinu za higijenu radnih prostorija fakulteta nam je objasnila šta se tačno desilo.

“Ja sam radila svakodnevni posao prolaska kroz WC koji posjećuju studenti. Upravo u tom momentu sam krenula prema profesorskim WC-ima i u dekanat. Međutim, bila sam nešto u problemima, imala glavobolju i tako sva rastresena onaj toalet papir što sam ponijela profesorima, slučajno ostavim u studenstkom WC-u. Šta ćete, ko radi taj i griješi. Dešava se”, rekla je gospođa čije ime nećemo otkriti iz sigurnosnih razloga.

Iz dekanata su nam rekli da će, ukoliko saznaju ime osobe koja je to uradila, poduzeti mjere sankcija, tj. 20% umanjenja plate. Također, rekli su da ne će uraditi sve da se ovakvo što ne ponovi, jer bi se onda studenti mogli naviknuti na ovu situaciju što bi u drastičnoj mjeri povećalo budžetska izdvajanja fakulteta, a i znatno utjecalo na ekologiju, na što oni kao slobodni intelektualci moraju da misle, jer običan puk ne može da razumije tako kompleksna shvatanj o svijetu.