Autoškola ‘’Sveti rat’’ nova je autoškola u Sarajevu koja svoje usluge nudi isključivo bombašima samoubicama i teroristima. Svoja vrata otvara u petak, 21.04.2017. godine i, kako kažu iz menadžmenta škole, donosi nešto sasvim novo na tržište.

Autoškola nudi jedinstveni program koji se sastoji od polaganja testova za vožnju, ali koji ne sadrži pravila voženje na koja smo navikli i koja su standardizovana, već nudi sasvim nova pravila, a cilj je, za razliku od drugih autoškola koje vas žele spastiti od nehotičnog zapucavanja u neki objekat, da vas nauči upravo kako se namjerno zapucati u objekat, osobu, ambasadu ili instituciju i načiniti što veću štetu.

Jedinstveni program nudi i časove vožnje u simuliranom automobilu, kamionu ili motociklu, te naposlijetku i polaganje vozačkog ispita pred stručnom komisijom koju čine istaknuti članovi terorističke zajednice u BiH.

Vozački ispit također je unikatan i nije sličan niti jednom vozačkom ispitu koji postoji, posebno jer vozač koji ga položi automatski prestaje i da živi. Uspješno položen vozački ispit podrazumijeva da je uspješno odrađena i teroristička akcija, a diplomu o položenom ispitu dobiju članovi porodice poginulog vozača, isprintanoj na tvrdom a3 papiru i uokvirenoj u zlatni ram.

U sklopu programa nude se i dodatni časovi podmetanja bombi pod motorna vozila, ciljanje automobilom, odabir vozila i njegova eksplozivna svojstva i obuka o skrivanju identiteta nakon samog čina, kao i obuka o otkrivanju identiteta, ako se nakon čina želi jasno dati do znanja ko ga je počinio. Ovo uključuje, npr. skrivanje dokumenata kako bi ih policaja kasnije mogla naći u sprženoj olupini u koja je izgorila ne nekoliko hiljada stepeni celzijusa.

Kandidati moraju pokazati spremnost za pogibiju na Allahovom putu, kao i općenitu spremnost za pogibiju ako nisu muslimani. U autoškoli vjeruju kako teroristi mogu biti svi ljudi, bez obzira na njihovo religijsko uvjerenje, te također žele da razbiju predrasudu da su svi teroristi muslimani.

Cijena programa kreće se od 2000 do 4000 KM i može se platiti u tri rate, s tim da posljednja rata mora biti isplaćena prije vozačkog ispita.