Lifestyle magazin “Žena, šerpa i halteri” našao se u samoj žiži javnosti kada se u lokalnim kioscima i na policama supermarketa prošle sedmice našao najnoviji primjerak. Naime, na strani 542. ovog ženskog izvora ljepote, silikona i mudrosti našla se slika djevojke koja nije bila obrađena, te na sebi nije imala 34 standardna filtera. Djevojka je fotografisana u kuhinji sa dvoje male djece dok jedno pokušava nahraniti, a drugo oblači istovremeno praveći ručak i to sve naravno u trenerci i širokoj majici.

Kako Šatro info saznaje, ova fotografija je nastala u domu jedne od novinarki magazina dok je spremala djecu za drugu smjenu u školi, a fotografisao ju je njen muž. Fotografija je namijenjena za slanje svekrvi koja ne živi u istom gradu, a greškom je završila u sekciji magazina naziva “Žena i zoger” u kojoj smo navikli da vidimo provokativno obučene dame kako se uvijaju oko zogera.

Uredništvo Magazina je odmah organizovalo hitnu konferenciju za štampu na kojoj su se više puta izvinuli za napravljnu grešku, te se svečano zakleli da se više nikad neće dogoditi da predstave tako lošu i realističnu fotografiju žene bez filtera i efekta uljepšavanja.

Novinarka Magazina čija je fotografija igrom slučaja procurila u javnost tom prilikom je izjavila: “Ne znam kako mi se to moglo dogoditi, kajem se i nadam se da ćete mi oprostiti ne samo to što sam pogrešan fajl poslala u štampu, ali i činjenicu da sam u onakvom izdanju bila u privatnosti svog doma. Trebala sam biti pametnija i djecu pripremati za školu nasmijana u uskoj suknji i cipelama na pete dok motam suši u pozadini. Na kraju krajeva, naš magazin žene tome i uči.”

Uredništvo Magazina se iskreno nada da ovakva, kardinalna, greška neće imati veći negativan utjecaj na čitanost Magazina, te da muškarcima neće dati pogrešnu sliku žena kao neurednih stvorenja bez figure pješčanog sata u trenerkama.