Proteklog petka u Općini Breza svečano je otvoren prvi sloj asfalta, uz prisustvo imama lokalne džamije Amir-ef. Mukaća koji je učenjem dove blagoslovio otvaranje dionice. Svečanom činu otvaranja prvog sloja asfalta prisustvovali su, kako je navedeno na službenoj stranici Općine, kantonalni ministar za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoline Fahrudin Brkić, načelnik Općine Breza Munib Zaimović i predsjednik Mjesne zajednice Mahala Omer Dedić.

Kako Šatro ekskluzivno saznaje, nakon što je ove izborne godine otvoren prvi sloj asfalta, čelnici Općine Breza za dvije godine, dakle tokom naredne izborne godine, planiraju svečano u rad da puste, ako Bog da, i drugi sloj asfalta.

“Mi smo prezadovoljni i presretni da je za samo dvije godine postignut ovakav građevinski rezultat. Pa ni piramide ljudi nisu brže od nas izgradili, a složit ćete se da je ovo poduhvat koji graniči sa poduhvatom izgradnje piramida. Znate li vi šta je put širine pet sa pet? Mislim da će se o ovom našem poduhvatu pisati čak i u historijskim knjigama, baš kao i o poduhvatu svečane izgradnje trotoara ispred zgrade Predsjedništva. Ako zbog ovog ne dobijem glasove, izbori su namješteni” – izjavio je za naš portal načelnik Općine Munib Zaimović.

Vrijednost radova je 490.414 KM, a u medijima se navodi kako nije poznato kada će radovi na cesti biti završeni ono totalno i finalno sa svim slojevima.