Iz direkcije Međunarodnog aerodroma u Tuzli, danas je na konferenciji za novinare, najavljen novi, revolucionarni projekat koji će, kako najavljuju iz direkcije, pomjeriti sve granice PRa na Balkanu, Kako Šatro.info saznaje, Međunarodni aerodrom u Tuzli će da pokrene zimsku školu PR-a sa posebnim naglaskom na komuniciranje sa klijentima putem društvenih mreža.

Ovaj događaj potaknut je ogromnim pozitivnim odjekom koji je napravio PR tim Tuzlanskog aerodroma na komentarima ispod fotografije na svojoj Facebook stranici.

“Znate kako, mi se zaista trudimo da budemo na usluzi ljudima i da imamo dobru i pozitivnu sliku u javnosti jer realno mi živimo od ljudi i njihovih letova. Ono što nam je još bitnije jeste da budemo u dobrom i kvalitetnom kotnaktu sa ljudima putem naših društvenih mreža i smatramo da imamo dovoljno veliko znanje koje možemo da dijelimo sa drugim, možda manjim kompanijama od naše, kako bi i one postale velike i uspješne. Naime, vi morate znati ko vam je ciljna skupina i sa kim razgovarate putem vališih komunikacijskih kanala. Kada znate s kim razgovarate tada ćete znati i na koji način treba da im pristupite, šta će najbolje upaliti kod odgovora i ko to sve može pročitati. Pazite, morate biti svjesni da u vašem odgovoru trebate pisati samo ono što vas ne bi bilo stid da bude objavljeno da naslovnoj strani Avaza. Iz ovog razloga, dakle našeg profesionalizma i uspjeha kog smo imali u postupanju do sada, želimo da vas sve pozovemo da nam se pridružite i za samo 299,99 KM prisustvujete 45 minuta dugom času PRa na Aerodromu u Tuzli. Ručak sami donosite”- izjavila je za naš portal PR menadžerica Aerodroma u Tuzli Senada NešTiLietNiDže.

Kako iz PR službe navode, u predstavnici Aerodroma u Tuzli ovom trenutku imaju više hiljada priijava za učešće u ovoj edukaciji i vjerovatno će organizovati više termina radionice.