Novi tečaj u organizaciji “Asocijacije mahalskih frajerčina od male dobi” kroz tri programa omogućit će vama ili vašem djetetu da se zaštiti od negativnih utjecaja grupe kojoj pripada i seksualne pripadnosti kojoj se izjašnjava. Tečaj je namjenjen svoj djeci, ali i odraslima, koji se moraju, zbog svoga ugleda, sakriti od vlastite seksualne pripadnosti i pretvarati se da su nešto drugo.

‘’Organizovali smo ovaj tečaj kako bi pomogli, mladićima prvenstveno, da se tokom osnovne i srednje škole obrane od  napasnika, tako što će postati napasnici prije njih i prvi udariti. Želimo djeci pokazati da se šake i noge, te razbijanje lubanja može koristiti kako bi prikrili vlastitu seksualnu pripadnost, te kako bi se nametnuli kao frajer prije nego što neko provali da ste gay.’’ kažu iz asocijacije.

Cilj im je pomoći ljudima da uz metode nasilja, fizičkog i psihičkog, mobinga, iznuda, silovanja i seksualnog uznemiravanja dobiju status ‘zajebane’ osobe koja nikako ne može biti gay. ‘’Gayevi se ne udaraju, nisu nasilni, ne diskriminiraju, jer znaju šta diskriminacija znači. Zato je upravo to savršen način da sakrijete da ste gay, ako vas je sramota i nemate još dovoljno snage da se autujete. Postanete kabadahija i nikad niko neće provaliti. Pa onda u svoja četiri zida, po hotelima usput ili negdje skrivečki, budite ono što jesite.’’ dodaju iz asocijacije.

Jedan od motiva pokretanja su i imućni roditelji koji nipošto ne žele da se sazna da su njihova djeca gay. ‘’Ja nikad ne bi mogla podnijeti da se zna da je moj sin taj homoseksualac. To je za mene najveća sramota. Kako ću ikad proći čaršijom? Meni je ovaj tečaj super, ovako će biti poznat kao zajeban, kao i tata. Ne brani njemu niko da bude ono što jeste, samo ne mora baš biti gay. Il ne moraju baš svi znati za to.’’ kaže jedna zabrinuta majka. Otac dodaje: ”Bolje da se udara sa drugim golim momcima, znojnim, bez majica, sa palicama, testosteron da pršti, kasnije da se grle što su dobro prebili druge momke, pa skupa popiju pivo, spavaju i istom krevetu, malo se ljube..khm. Zanio sam se. Bolje da je huligan nego da je peder, to sam htio reći.”