Općina Centar je danas svečano otvorila sanirane stepenice u ulici Himze Polovine, a svečanost je dodatno uvećana prisustvom predstavnika vlade FBiH i jumbo pizze iz  U2-a.

Traku je presijekao  predsjednik Vlade FBiH, Fadil Novalić.  Projekat je bio pod sponzorstvom salon namještaja Jela u ukupnom iznosu od 100.000KM, gdje je na izradu projektne dokumentacije otišlo 75 hiljada maraka, dok je ostali iznos pokrio  implementaciju projekta.

„Još jedan ležeran, uspješno završen projekat.  Pohvalio bi incijativu Općine Centar. Tako se sistematski riješavamo naših dugova preko malih projekata, a ne kod nas svi bi odma milionske projekte. Narod zna precijeniti mogućnosti vlade. U svakom slučaju za sada BiH raste.“, izjavio je za Šatro info Fadil Novalić.

Stepenice su klasične zelene sa dodatkom  malih kvadrata u kojem omladina može pisati poruke, to je naša podrška i podsticaj mladima za bavljenje umjetnosti, ističu iz Općine Centar. Uskoro imamo akciju koja planiramo završiti do kraja 2017. godine, a to je par parking mjesta za taxiste i okolne stanare.