Povodom božićnih praznika, Šume Srpske odlučile su organizovati izbor za najljepši badnjak uzgojen i posječen u Srpskoj, koji će 23. decembra osvanuti u Bijeloj kući.

Na konkurs se mogu javiti sva šumska gazdinstva, opštinska i republička udruženja šumara, ali i fizička lica. Kako navode iz Šuma Srpske, badnjak može biti i od cera, a ne samo od hrasta, tako da oni koji pošalju cerovo drvo neće biti diskvalifikovani.

„S obzirom na tradiciju i angažman našeg preduzeća, smatramo da je ovo najmanje što možemo učiniti kako bismo doprinijeli održavanju prijateljskih odnosa Republike Srpske i Sjedinjenih Država“, navodi se u saopštenju Šuma Srpske

Donosilac najljepšeg badnjaka, kako saznajemo, biće nagrađen cjelogodišnjim paketom planske sječe šume, te popustom na kupovinu ogreva kod dobavljača koji su partneri Šuma Srpske.

Iz Srpske pravoslavne crkve nisu htjeli detaljnije komentarisati ovu aktivnost jer, kako kažu, sječa, izbor i osveštanje badnjaka prije 6. januara nisu u njihovoj nadležnosti.