Hall of Fame medicinskih savjeta u svoju će kolekciju uvrstiti poznati hercegovački savjet za mnoge boljke i zdravstvene neprilike. ‘Stavi malo rakije na to’ kao izreka, savjet i službena terapija mnogih privatnih doktora ‘starog kova’ bit će prvi savjet s Balkana koji je uvršten u ovu kolekciju.

‘’Izuzetno smo zadovoljni što će naše narodno predanje završiti tamo. Već godinama naši stari čuvaju ovaj savjet i prenose ga s generacije na generaciju. Pomogao je mnogima i sad će imati priliku pomoći još i više.’’ kaže Zlatan iz Gruda, šezdesetogodišnjak koji je spasio život djetetu koje se utapalo u vodi mažući ga rakijom.

Hall of Fame dalje je predložio ovu terapiju Visokim medicinskim vijećima koji su savjet uvrstili u knjige i udžbenike medicine za srednju školu i fakultete.

‘’U srednjoj školi samo će se malo govoriti o tome, ali će zato na fakultetu studenti izučavati pune blagodati ove bitne terapije.’’ kažu članovi Vijeća.

Vijest je izazvala i negativne reakcije kod pojedinih doktora, ali i medicinskih seoskih stručnjaka koji se bore da se umjesto ove terapije u knjigu i Hall of Fame ipak uvrsti ‘’Stavi malo saransaka (op.a. bijeli luk.) na to.’’