Mještatin sela Mokro Donje, kod Dubokog Gornjeg već nekoliko godina tvrdi da ga vlastita desna ruka želi zadaviti u snu. Srđan (kojem zbog zaštite identiteta nećemo odati prezime) prije 30ak godina izgubio je ruku u nesreći na poslu i živio je bez nje sve do kraja domovinskog rata 1995. godine. Te godine poznati hirurg za presađivanje ekstremiteta boravio je nedaleko od Mokrog i Srđan ga je posjetio kako bi pokušao ponovno vratiti svoju ruku.

Tražio je samo funkcionalnost, koju je dobio, međutim, ruka je došla s tetoviranim znakom HVO. Tako je Srđan uvijek pretpostavljao da je ruka hrvatska, no prvih nekoliko godina nije primjećivao ništa neobično: ‘’Sve je bilo uredu, dok se jedno jutro nisam probudio s rukom na vratu. Osjetio sam kako me davi, ali sam mislio da je od previše alkohola noć prije.’’

Jedno veče borio se s rukom satima kad mu je htjela prerezati drugu ruku sjekirom kako se više ne bi mogao braniti. Tad se odlužio svezati i raspitati se. Na kraju je saznao da je ruka presađena sa poginulog vojnika HVO-a koji je bio Hrvat i sada želi da ga ubije. Stručnjaci još nisu uspjeli potvrditi šta je od svega istina, ali je vidljivo da se Srđan često probudi s modricama, počupanom kosom, posjekotinama i slično.

Srđan je razmišljao i o promjeni pripadnosti, na popisu se izjasnio kao Hrvat misleći da će ga ruka pustiti na miru, ali je ipak ruka prevagnula i, kako nam svjedoči, na zidu ispisala: ‘’Nećete u Čavoglave, niste ni prije”