Skupština Republike Srpske odlučiće sutra da li da prihvati ili odbaci predlog Ivice Dačića da Srbija javno, na Pink TV, zamoli Bosnu i Hercegovinu da zahtjev za reviziju presude po tužbi za agresiju odloži dok Srbija ne prizna Kosovo.

“Trenutno se nalazimo u situaciju da smo na dva fronta. Ovaj, ne može se biti u svađi sa svim susedima. Nemamo dobre odnose sa Hrvatskom, ne priznajemo Kosovo, Crna Gora nas bojkotuje – ostala nam je još jedino BiH. Srbija je velika zemlja, ali mlada demokratija, i ne može sve svoje bitke voditi u isto vreme. Ako bi BiH tražila reviziju presude, to znači da bismo morali osnovati i posebno ministarstvo za reviziju tužbe. Iako smo tu mogli staviti Nikolića, kada mu završi mandat, ne bismo toliko troškova mogli da podnesemo. Zato sam i predložio to što sam predložio, dakle, znate, vidite, pročitali ste, nema potrebe da objašnjavam šta sam predložio. Ako ima potrebe, ja ću da objasnim, ali verujem da nema”, rekao je Dačić u intervjuu za Pink TV.

Na nepostojeće novinarsko pitanje zašto do priznavanja Kosova, i da li to znači da će Srbija svakako u nekom doglednom periodu priznati nezavisnu Republiku Kosovo, Dačić nije stigao da ne odgovori budući da se Pink TV direktno uključio u vanrednu popodnevnu ikindija-konferenciju za štampu Aleksandra Vučića.