Nesvakidašnja situacija dogodila se prošle sedmice u Sarajevu, kada je grupa prijatelja izašla u obližnju nargilhanu kako bi se družili i popili poslijepodnevnu kafu. Nakon što su se našli, naručili Double melon – Ice Bonbon i nekoliko energetskih pića uslijedilo je nešto što je šokiralo naciju i prijeti da ponovno vrati aktivnu socijalizaciju i kontakt očima na kafe. Naime, niko od prisutnih mladića i djevojaka tokom kafe nije koristio mobilni aparat kako bi pogledali šta se novo dešava na Instagramu, ko se s kim posvađao na Klixu ili se čekirao na Fejzbuku.

Kako nam očevici javljaju, čak niti jedan selfie nije napravljen tokom te kafe. Konobar koji radi u lokalnom kafiću za naš portal je rekao: “Znam ja te momke i djevojke, fini su inače, pa me baš sad to čudi od njih, mislim takvo ponašanje. Jebiga, znaš, moraju se znati pravila, ako si na šiši sluša se Džala Brat, pale se selfiji i skrola se Instagram. Nekako ova djeca ne znaju za kulturu, pa ko to još samo trkelja na kafama i druži se uživo? Ne znam, ako ovako nastave neću ih više moći puštati da sjede.”

Porodica i drugi prijatelji su zabrinuti zbog ovakvog postupka mladića i djevojka,  te ističu kako se nadaju da je ovo bio jedinstven slučaj i da se više neće ponoviti.

Jedan od prisutnih mladića je za naš portal izjavio: “Pa nije to ništa strašno, samo sam ih poželio I htio sam da na miru kafu popijemo  i da čujem šta kod njih novo ima. Nisam znao da je to toliko loša stvar. Neću više nikad.”