Vijest koja je šokirala javnost i uzdrmala temelje zdravstvenog sistema u BiH je vijest u kojoj se navodi da ginekolog sa Klinike za ginekologiju KCUSa nije htio da prihvati novčani poklon u iznosu od 1500 KM od strane zabrinutog budućeg oca kom je žena trebala da se porodi na Klinici. Naime, kako nam je rekao šokirani gospodin koji je pokušao da počasti doktora Senada Hipokrata, doktor je odbio da prihvati poklon te je naglasio da je njegova dužnost da se prema svakom pacijentu ophodi sa dužnim poštovanjem i jednakom pažnjom, te da je on svakako već plaćen za ovaj posao.

Zabrinuti budući roditelj Sakib N. je ostao u šoku, te je čak razmišljao i o tome da promijeni doktora svoje supruge i nekom drugom plati da završi porod do kraja. No, kako nije bilo dovoljno vremena, Senad Hipokrat je završio cijelu proceduru sam u najboljem redu, te je Sakib N. postao sretni roditelj dječaka.

Sakib N. je za naš portal izjavio: “Ja ovako šokiran u životu nisam bio. Da ste ga samo vidjeli, čojk neće pare pa neće. Tri su me znoja oblila dok se ona moja sultanija porodila. Sve nešto kontam neće paziti, zeznut će je, pa znamo svi koliko se kreću novčane vrijednosti dobrog poroda kod doktora. Svaka mu čast vala, ovo je prvi doktor otkako sam prvu vakcinu u obdaništu primio da mi nije tražio ili bar prihvatio mito. Ne znam, ne znam, šokiran sam.”

Doktor Senad nije želio da daje izjave ali nam je samo ljubazno rekao kako je to normalna stvar i kako nije potrebno da se diže fama oko njegovog postupka.

KCUS je pokrenuo istragu kojom žele da utvrde razlog ovako grubog kršenja Pravilnika, te će, ukoliko se ponovi ovakav postupak biti primorani da otpuste Senada Hipokrata.