Našu redakciju je tokom protekle sedmice do temelja potreslo pismo anonimnog pošiljaoca u kom isti navodi kako je njegova prijateljica A.U. iz Sarajeva pronašla novog momka, i umjesto da, kao i svi normalni homo sapiensi, šutira sve svoje prijatelje, postane njegova produžena verzija i prihvati svaki njegov stav, ona je ostala ista, pronalazila vremena za svoje prijatelje i za momka, te je ostala dosljedna svojim stavovima i navikama.

Pismo šokirane čitateljice prenosimo u cijelosti:

“Dragi moji Šatrovci,

Pišem vama jer me vi kontate. Gradska cura kao da je napisana o mom životu, iz pjesma Bube i Džale sam baš ono sve naučila o njima, a vaše savjete kako da postanem Ceca sam već isprintala i zalijepila na ogledalo. Kontam da ćete skontati pa možda i napisati neku priču o ovome i upozoriti svijet šta se sve može desiti i kakve sve šokantne stvari vam se mogu desiti s prijateljima.

Sve je počelo ovako, moju A sam upoznala davno, još nekad u osnovnoj i od tada smo baš onako dobre, raja smo, pile smo zajedno, plakale zajedno zbog likova, jele zajedno jedan sendvič, studentske dane provodile po tri sata pijući jednu kafu ispred faksa (jer smo imale love samo za tu jednu kafu), zajedno bacale hejtove na bivše koji su bili šupci prema nama i generalno radili sve te normalne “single cure” stvari.
Međutim, ja nisam očekivala da će to zauvijek trajati, kontala sam da će, tipa kad nađe nekog momka da je kako treba, a ne luđak, ona zapostaviti sve oko sebe i da će on biti njen gospodar. Znate ono tipa, kad je pitam da odemo na kafu, da će reći da ne može jer mora da njemu pere noge ili kad se jednom godišnje nešto s njom dogovorim da će se on pojavljivati na tim zajedničkim kafama/pivama/filmovima/mahalanjima jer normalno je to, zar ne? Tipa ako ste zajedno i ako je on odlučio da želi da narod zna da ste skupa, treba da podrediš svoj život njemu, da on uvijek bude upravu iako ne možeš pronaći argument zašto jeste ali JESTE! I ono što je najbitnije logično je da odjebeš svu svoju tzv “raju” jer si ispunila svoj životni cilj, našla si lika koji te hoće i ostale gluposti poput tzv “vječnog prijateljstva” treba izbaciti kroz prozor prvi put kad ti njegova mama iznese da jedeš grah koji ne voliš ili kad se poseksate bez kondoma jer je njemu neudoban.

Pitam vas Šatro ekipo, je li do mene? Jesam ja nešto uradila pogrešno? Je li do lika, možda je on tjera da se druži sa nama? Je li do nje? Ne voli ga dovoljno? Nemoguće da je ovo normalno ponašanje, pa svi šutnu svoje donedavne prijatelje da bi bili sa momkom ili curom. Pomozite mi, svijet mi se ruši.”

Šatro ekipa zaista nema komentar na ovakvo neljudsko ponašanje djevojke A..U. Red je valjda odjebati raju zbog lika, čita li iko Bonton?