Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik u novoj razvojnoj strategiji “SNSD u Republici Srpskoj 2058” planirao je izgradnju Klinike za rađanje kadrova. Prema prvim preliminarnim nezvaničnim informacijama, Klinika bi trebalo da bude locirana na području opština Glamoč ili Drvar, a radovi treba da počnu do kraja sljedeće godine. SNSD je saopštio da će osnivanje ove klinike pratiti, osim RTRS-a, i veliki broj stručnjaka za vantjelesnu oplodnju iz Republike Srpske i Srbije.

“Ova Klinika biće poklon Srpskoj i njenoj teritorijalnoj i suverenitetskoj nadmoći nad ostatkom Bosne i Hercegovine. SNSD je dosad ponudio mnoge izvanredne kadrove, od kojih je mnogo rođeno u Glamoču i Drvaru, i s tom tradicijom želimo da nastavimo. Ako se pitate kako – mi imamo program, i rađanja i uprave, i nema potrebe da uopšte razmišljate hoće li SNSD do tada imati moć i mogućnost da vodi Srpsku i njome rukovodi najbolje što može”, rekao je Nikola Špirić, budući načelnik Klinike.

Spekulacije da je umjesto Špirića na ovo mjesto trebalo da dođe Ranko Škrbić SNSD je zanijekao, dodavši da će ta klinika imati nekoliko odjeljenja – od privrede, preko građevine, do kulture i prosvjete. “O imenima zasad ne bismo, ali bićete blagovremeno obaviješteni. Ukoliko građani budu željeli drugačiju ponudu, vidjećemo, kad je bio problem referendum raspisat”, dodao je Špirić.