Na jednom od prestižnih bh. univerziteta dogodio se prije nekoliko dana skandal koji prijeti da uruši temelje cjelokupnog obrazovnog sistema države Bosne i Hercegovine, te da natjera mlade nade političkog, medicinskog i pravničkog neba ove države da se upisuju na privatne univerzitete van BiH kako bi stekli potrebno znanje i minimalno se nervirali.

Naime, djevojka A.F. (ime poznato redakciji) doživjela je nezapamćen stres prošle sedmice kada su ju dva profesora oborila na svojim ispitima, te nije dala uslov za upis naredne godine. Ovakav rasplet situacije bi značio da mlada i perspektivna djevojka mora da ponovno sluša istu godinu, te da nije u mogućnosti upisati narednu i u rekordnom roku završiti studij.

Nakon što je ljutiti otac saznao za ovakav propust, kontaktiran je dekan fakulteta, te i sam rektor i sramna odluka o obaranju ove studentice je povučena, te je A.F. nakon dva dana brige o fakultetu upisala četvrtu godinu Prava.

“Vi nemate pojma kakav je to stres za mene bio. Čuj da im plaćam godišnje ogromne iznose, a oni mene da obore. Pa nisam pala s kruške. Moj otac je odmah reagovao i završeno je sve na vrijeme. Nisam ja fukara sa sarajevskog Univerziteta da spremam ispite, ono bič pliz, odoh na Ibizu da dođem sebi” – izjavila je dražesna A.F. u razgovoru za naš portal.

Osim potresene djevojke, reagirao je i Dekan Univerziteta u Travniku Prof. dr. Hazim Selimović, čija ispostava operira u Kiseljaku.

“Nemio je ovo događaj za sve koji znaju koje su naše vrijednosti. Ta nesretna djevojka je bila greška sistema i nemara administrativnih radnika koji su trebali da prate razvoj jednog studenta i da nas izvijeste o tome ako neko ima i potencijalno šansu da obnovi godinu. Mi bismo uradili nešto ranije. Srećom, situacija nije izmakla kontroli i riješili smo slučaj. Nadamo se da ovakvih stvari neće biti u budućnosti”, rekao je Prof. dr. Hazim Selimović.