Grad Široki Brijeg na jučerašnjoj sjednici vijeća odlučio je odati počast svome najvećem ambasadoru u BiH, BMW modelu E30, poznatijem kao BMW kockica. Zlatna statua automobila bit će postavljena na središnjem trgu u Širokom Brijegu i bit će napravljena od 24 karatnog zlata uvezenog iz Indije.

‘’Svi gradovi imaju kipove posvećene poznatin osoban iz tog grada. Mi nemamo toliko poznatih osoba, tako da ćemo posvetiti kip poznatoj stvari. Mostar ima Šantića, Sarajevo ima 50 nekakvih kipova, Tuzla ima Mešu i Ismeta, a Široki ima bemveja’’ kažu iz press ureda grada Širokog Brijega.

‘’Taj auto je naš idol. Svaki mladić sanja da će jednog dana kad napuni 18 sjesti u kockicu, izaći u Mostar, malo ga bočit po rondou, izbacit obe ruke kroz prozor i provozat se.’’ kaže prolaznik kojeg smo sreli u Širokom.

‘’Sjećan se ka san prvi put sjea u benveja i spustio se niŽovnicu. To je jednostavno nešto neprocjenjivo. Taj kip tu treba stavit da se vidi vazda kako se nekad dobro vozilo. Odma cajger na dvista issati čim sjedneš u njeg.’’ dodaje stariji gospodin koji je vidio da se raspitujemo o BMWu.

Statua će prkositi vremenu i učiti nove generacije o nekim boljim vremenima.