Sebija Izetbegović potvrdila je danas za Šatro.info da novu 2017. Godinu neće čekati sa suprugom. Iako je neradni dan, niko nigdje ne putuje pa su oboje kući, Sebija je odbila Bakirov prijedlog za slavlje. Njen osnovni razlog je, kaže, što na sjednici parlamenta održanoj nekidan nisu usvojene izmjene i dopune Zakona o lijekovima BiH.

“Predlagao mi je svašta nešto, čak rekao da i ja odlučim gdje ćemo, ali ja sam odbila. Molila sam i ja njega da se usvoje izmjene i dopune zakona, i on je odbio. Tačnije, nije ispoštovao. To da on ne može uticati na parlamentarce, nek priča nekom drugom – meni ne može. Zna koliko mi je to značilo, koliko sam ga molila. Postoji granica preko koje nikom ne dam na sebe. Pa ni njemu. Imam i ja svoje principe preko kojih ne idem. Nisam ni ja livada”, rekla je Sebija za Šatro.info.

Sebijin suprug Bakir nije htio da komentariše njenu odluku, ali mu nimalo nije pravo što je cijela stvar završila u medijima. Ipak, rekao je da će se truditi da ispravi ovu situaciju, te da javnost ne treba da brine, jer ovo sigurno nije početak kraha bosanskohercegovačke demokratske dinastije.