Naučno je dokazano da su muškarci jači, dominantniji i izdržljiviji spol, međutim šta učiniti i kako se ponašati kada je vaš muškarac prehlađen sa visokom temperaturom od 37.1? Istraživanje Udruženja “Feministkinja NEbudi ti” koje nosi naziv “Muško i kako se ponašati kad je bolestan” donosi nam pregled koraka i uputstava kako se nježniji spol  treba ponašati prema svojim partnerima kada se oni ne osjećaju najbolje. Mi smo za vas izdvojili nekolicinu najupečatljivijih savjeta koje, kako iz udruženja navode, sve dame trebaju poštovati.

Temperatura 37.1 u njihovom svijetu je velika stvar!

Ono što morate shvatiti jeste da muškarci imaju mnogo manji prag tolerancije boli i da je njihovih 37.1. kao vaših 39.2. On pati i potrebno je da ga njegujete, puštajte mu najbolje filmove, donosite najbolje slatkiše i nosite najbolje kostimiće.

Pazite ga i mazite!

On je jedna velika maza u tom periodu i nužno je da sva pažnja bude na njemu. Češkite ga ako to želi, volite ga, mazite ga i pazite i nemojte slučajno da mu spominjete kako možda nije strašna ta njegova 37.1 temperatura.

 
Ne tjerajte ga da jede zdravo

Ovo nije pravi trenutak da mu pravite supice i čajeve koje svakako ne voli! Kad je muško bolesno, nužno je da jede šta god želi, a vaše je da mu to omogućite. Nema veze što teletinu ne može da provari, ako hoće, treba i da dobije.

Mama zna i pomaže

Bitno je da vašem muškarcu omogućite kontakt sa mamom. Mama ga je uvijek pazila, ona zna najbolje i reći će mu najbolje. Nema veze što ste vi tu supu već napravile, mamina je bolja. Uvijek je tako bilo i uvijek će tako biti.

Bolest traje koliko traje

Okej, iako je očigledno da izgleda mnogo bolje, nemojte vašem muškarcu govoriti da izgleda puno bolje i da je zdrav ako on to prvi ne kaže. Njima je za oporavak potrebno mnogo više vremena i ljubavi nego ženama. Pustite ga da pekmezi okolo i prenemaže se, a vi budite tu, fine, nasmijane i spremne da kuhate.

Ukoliko se i same u procesu razbolite, on je bitniji

Ukoliko i same se prehladite u tom periodu, najbitnije je da liječite njega i budete tu za njega. Žene mogu izdržati i hoće, ali muškarac je krhko stvorenje kada se radi o temperaturi 37.1.

Ne raspravljajte se s njim i ne govorite mu da drami

Iako je možda samo imao blaži oblik trovanja hranom prije deset dana i još uvijek se prenemaže, vi nikako ne smijete da mu prigovarate. Ispast ćete sitničave i kao da vam je mrsko da se brinete o njegovom zdravlju.

Dišite duboko

Htjet ćete da ga ubijete jer kenjka u vezi nimalo povišene temperature i to je sasvim legitiman osjećaj. Bitno je da u takvim trenucima udahnete duboko i ne ugušite ga jastukom dok spava. Ipak ga volite, a pet godina zatvora nije malo.