Udruženje taxi vozača Sarajevo taxi napravilo je pometnju u bh. javnosti kada su predstavnici ovog udruženja najavili da će od naredne sedmice, zbog povećanja broja putnika koji slijeću na sarajevski aerodrom, početi naplaćivati disanje svim putnicima bez obzira da li koriste njihove usluge ili ne. Naime, kako naglašavaju, budući da nude najbolju uslugu prevoza od aerodroma do centra grada fer je da na neki način nagrade svoje vozače dodatnim prihodima.

“Vidite, mi smo uvijek čuvali obraz grada, nije se nikad desilo da odbijemo vožnju jer je prekratka, nikog nismo zakinuli, žene ne peglamo iako možemo, idemo čak i uzbrdo i totalno smo svi registrovani, tako da na ovo naplaćivanje vazduha gledamo u suštini kao na jedan bonus i poklon od gostiju nama. Naravno, ko želi da se vozi sa nama, on će dobiti popust na vazduh, a ovi gosti koji neće ili imaju privatni prevoz za smiješnu svotu novca će moći da izađu sa aerodroma kada nam plate naš vazduh”- rekao je za naš portal vozač Sarajevo Taxija.

Građani glavnog grada nemaju određeno mišljenje o ovoj situaciji i nisu bili voljni da komentarišu. Jedna građanka nam je samo dobacila da planira uskoro svakako da uzme jednosmjernu kartu ka Njemačkoj i da se ne planira vraćati pa je se ta tema generalno ne tiče.