Samohrana majka Ž.R. iz Zenice, koja već 23 godina sama hrani svoga sina T.R. u očaju i agoniji je odlučila kako mora preći u samopićne majke zbog problema koje njen sin ima s alkoholom.

‘’Nekad sam ga sama hranila, a sad nista ne jede, samo izlazi i loče po kafanama. Sa sažaljenjem moram prenijeti svim da sam postala samopićna majka, jer se ovaj više nikako ne hrani.’’ kazala je tužna majka.

Inače, majka je osnovala i Udruženje za samopićne majke i očeve, čija djeca se slabije hrane, a više piju. Udruženje će okupljati roditelje i pomoći im da naprave transfer iz samohranosti u samopićnost.

‘’Udruženje će primati i majke koje imaju muževe ali same hrane svoju djecu, ili obrnto. Tipa, ako otac radi do kasno, a majka doji dijete svaki dan, znači da ga ona sama hrani, dakle ona je samohrana majka. Odnosno samopićna, jer dijete pije mlijeko, ne jede ga. Aplicirat ćemo za grantove i napraviti sigurne kuće za ovakve roditelje i nadamo se da ćemo napraviti revoluciju.’’ kaže majka s početka teksta.