Poznata srbijanska reperka Sajsi MC već godinama na Balkanu pravi pometnju sa svojim britkim jezikom te feminizmom i sado mazom natopljenim pjesmama. Sajsi je često mijenjala svoj stil, a kako nam je najavila na konferenciji za medije, od ovog mjeseca Sajsi prestaje biti MC i postaje glavni vokal u jednom popularnom balkanskom heavy metal bendu.

Saradnja sa ovim bendom je označila novu epohu u razvoju karijere ove rap autorke i u potpunosti reflektuje njenu ideologiju i tekstove pesama koje su već uveliko postale himne nove, urbane generacije.

„Reakcije koje dobijam od široke publike, inspirisale su me da započnem saradnju sa vrhunskim umetnicima na način na koji to nisam radila ranije i otvorila sam potpuno novu epohu moje stage persone. Do sada sam samo bila fokusirana na svoje tekstove. Oni i jesu srž moje umetnosti, a onda sam se prepustila bendu koji je u potpunosti uspeo da me razume i oseti moje pesme i nastao je novi heavy metal projekat. Pa zašto da ne. Ako sam mogla da odem u Grand mogu i u heavy metal“ izjavila je Ivana Rašić publici poznata kao Sajsi MC.