Studenti Univerziteta u Sarajevu ostali su u šoku kada su profesori početkom ovog mjeseca ispoštovali odluku koju su donjeli na samom početku akademske godine, te tada najavljene termine održavanja ispita u junsko-julskom ispitnom roku nisu dodatno mijenjali.

Ovakvo ponašanje profesora koji su zaposleni na Univerzitetu u Sarajevu znači da studenti od septembra znaju kad su im rokovi i imaju dovoljno vremena da se pripreme za polaganje.

“Ne mogu da vjerujem, obično nas peru na ruke i moramo u grah gledati kako bismo znali koji dan su nam ispiti, a kad nam treba satnica ispita onda u kašike gledamo, baš sam onako šokiran i baš onako ne znam šta mogu reći familiji, a da ne saznaju kad su mi ispiti. Sad mi je već prigustilo, a i treba mi tako kad idem ko i svaka fukara na javni univerzitet” – izjavio je Salko sa Filozofskog fakulteta.

“Ma ovo je sve otišlo u tri zlatne kašike, pa nemam više ni ovakav ispušni ventil da mučim bespomoćne studentske beskičmenjake i mijenjam im termine kako mi je ćejf. Sve ste zeznuli, eto vam Bolonja”, izjavio je profesor sa jednog sarajevskog fakulteta koji je želio ostati anoniman.

SPUS naglašava da se studenti na ovakve neljudske uslove ne smiju navikavati, eventualni protesti su u procesu planiranja.