Višegodišnja ljubavna romansa koja se naslućivala, zvanično je objavljena kao i datum izgovaranja sudbonosnog DA. Emir Kusturica i njegov partner Milorad Dodik prave veliku feštu na 9. januar, Dan Republike Srpske.

“Ima da pjevam k’o nikad do sad. Mi se volimo i mislim da je vakat da ovo ozvaničimo. Nismo prljavi pederi, ali toliko gotivimo jedan drugog i provodimo vremena, da je ovo bilo logično što ćemo uraditi. Da ne pegla ni on svoju ženu a niti ja svoju, ovako će fino imati sve gospođe a nas dvojica odosmo u Andrić grad”, rekao je kratko Milorad Dodik, smogavši vremena u pauzama tokom biranja odijela i cvjetnog aranžmana za svadbu.

Ni Emir nije krio oduševljenje, a rekao je da će ovo biti srpska dinastija kakvu do sada Srbi vidjeli nisu.

“Ja odgovorno tvrdim da ćemo Dodik i ja baciti u sjenu i Lazara i Dušana. Ogromno poštovanje prema njima, ali ono što planiramo uraditi je do sada neviđeno. On je super čovjek i sa njim se odlično slažem. Pa od selendra kakva je bila Banja Luka napravio je velegrad, predgrađe kakvo Laktaši zaslužuju. Biće to jedna divna bajka, kakva je znala bivati na dvoru naših predaka. Proslava će se organizovati u posebnom gradu koji pravimo trenutno, a zvat će se KustaDod. Grad će biti smješten sjeveroistočno od Foče, a prostirat će se na nekih 80 km kvadratnih. U njemu će se vidjeti arhitektura, historijat i sve ostale tekovine Republike Srpske od njenog osnivanja pa do danas. Biće super” dodao je Emir.

Angažovani su svi organi Republike Srpske kako bi defile bio najsvečaniji do sada, obzirom da pada na simboličan datum.