Vožnja javnim prevozom u glavnom gradu Bosne i Hercegovine često predstavlja iskustvo ispunjeno adrenalinom koje može biti smiješno, tragično, ugodno, neugodno, toplo tokom ljeta ili hladno tokom zime. No mnoge Sarajlije je ipak iznenadila današnja scena. Nesvakidašnja situacija  dogodila se danas u sarajevskoj trici kada su se dvije gospođe treće životne dobi fizički obračunale.

Naime, do tuče je došlo kada je ispražnjeno jedno mjesto u prepunom tramvaju u 7:30 jutros (kada svi idu svugdje), te su obje gospođe imale namjeru da popune prazno mjesto. Nakon što je gospođa Senada stavila svoj ceker, a gospođa Šefika svoj kišobran razmijenile su mnogo ružnih rečenica, te su počele vaditi boksere i iglice iz tašne kojima su se planirale fizički obračunati. Na svu sreći, prisutni građani su uspjeli da ih smire i pronađu još jedno mjesto za gospođu Senadu.

“Ne znam vala na čemu su ovi penzioneri, to sve neko ljepilo šmrka svega mi. Krenem jutros na faks i taman se isključim iz svijeta, upalim Džalu u slušalice kad se one dvije pokačiše, leti perje svuda. Tačno sam ih morao razdvojiti, zamisli belaja da je neka slomila nešto u po frke, pa još i taj belaj. Ne znam šta ću više ovdje sve vidjeti. A vala ne znam ni gdje su oni krenuli na sabahu, koda će im mrkve na pijaci nestati do osam ujutru” – rekao je hrabri Sarajlija koji je zaustavio tuču bakica.

Gospođe Safija i Senada nisu htjele davati izjave.