Udruženje žena “Mi, mahaluše iz Švrakinog” nedavno je pokrenulo veliku online kampanju koja nosi naziv “Reci NE kontracepciji i ginekologu”, a čiji je cilj da se zaustavi bludničenje časnih djevojaka, te poveća broj sretno udatih i domu privrženih žena u BiH.

Aktivistice ovog udruženja smatraju da je žena stvorena da prije braka čuva svoju čednost i čistoću, te smatraju postojanje himena isključivim dokazom ženine vrijednosti, a da joj je nakon zaključenja braka jedina svrha da zadovoljava svog muškarca. Zadovoljavanje mora biti kada on to želi i naravno bez zaštite, jer čemu sputavanje tjelesnih izlučevina?

U medijskom saopštenju navode da ukoliko dođe do penetracije prije stavljanja potpisa u matičnoj knjizi vjenčanih, djevojka tu informaciju mora da sakrije, te da, ni u kom slučaju ne posjećuje zločestog doktora za vagine ma koliko svrbjelo.

“Sramota je da bilo ko gleda dolje, pa makar se on osam godina školovao za to, ako boli šuti i trpi i traži savjete na ženskim forumima online i moli Boga da ti ništa ne otpadne. To je em neugodno, em boli, em te stid jer zna cijeli svijet da si dala.”

Iz ovog udruženja navode da je truli Zapad iskvario sirote djevojke sa Balkana, te da iste često stupaju u spolne odnose prije braka, uživaju u seksualnim odnosima i počinju čak da posjećuju doktore specijalizovane za ženski organ namijenjen muškom uživanju. Ono što Udruženje Mahaluša vidi kao najveći problem jeste dostupnost i raznolikost kontracepcijskih sredstava koja pored toga što sprječavaju trudnoću (glavni razlog postojanja žene) ostavljaju trag i na zdravlje te iste osobe onemogućivši joj da pokupi kojekakve spolno prenosive bolesti.

Kontracepcija u braku je također dobila veliko NE od ovog udruženja jer, kako kažu, ne treba noge prati u čarapama.

Pružanje medijske pažnje ovakvim akcijama predstavlja dužnost našeg društva, te uči naše djevojčice pravim i istinskim vrijednostima života.