Nakon duge osame u tišini koja je trajala cijelih 17 sati, Ivan Pernar, hrvatski zastupnik u Saboru se konačno vratio u medije sa novom informacijom i ponovo zapalio region.

Naime, Pernar je jutros na svom Facebook profilu i zvanično objavio informaciju o kojoj se spekuliše već neko vrijeme. Ivan Pernar, neće više koristiti toalet papir.

“Nakon duge pauze u medijima i mog odsustva od 17 sati odlučio sam da podijelim sa vama ovu informaciju od javnog interesa za Hrvatsku, ali i region. Odluka je pala. Neću više koristiti toalet papir! Njegovo dejstvo je pogubno i može vas dovesti do 12.323 različita oboljenja, ali oni vam to neće reći”, napisao je Pernar.

Osim navoda o bolestima koje može da prouzrokuje on je dodao da plasman ovog proizvoda ima i političke, ali i sigurnosne probleme na koje se može naići.

Nije samo bolest uzrok moje odluke. Oni također u toalet papir mogu da stave mikro čipove koje mogu da vas prisluškuju, prate, te skeniraju vaše dokumente povjerljivog sadržaja. A koliko građani Hrvatske plate toalet papira za samo jedan dan u vladajućim institucijama, to niko ne pita”, nastavlja Pernar i dodaje: “Ubuduće ću isključivo koristiti vodu i sapun, jer to tako rade ljudi Sirije i Palestine. To je moj vid solidarnosti sa tim ljudima koji pate.”

Naši izvori tvrde da će sada zahtijevati da se uvedu flaše vode u zgradi Sabora, jer će se vjerovatno izjasniti kao “perač”.