U narednim danima parlament BiH bit će domaćin žrijeba za odlazak na svečanu ceremoniju dočeka vakcina na Sarajevskom aerodromu. Ovo je prvi slučaj na svijetu da se na ovaj način odlučuje nešto na državnom nivou.

Pravila su jasna. Prva tri imena koja se izvuku iz posebno napravljene posude za ovu priliku imat će čast da prvi dočekaju vakcine na aerodromu u Sarajevu. Pravo učešća imaju svi nivoi vlasti. Potrebno je samo dostaviti papirić sa svojim imenom kako bi mogli ući u borbu za mjesto na ovoj svečanosti. Da sve protekne po planu i propisima zadužena je komisija iz TV Bingo show-a.

“Trudit ćemo se da sve protekne bez problema te da sva tri konstituvna naroda imaju po jednog predstavnika”, rekla je predsjednica komisije, Amina Kuglica.

Oglasili su se pisanim izjavama i iz Predsjedništva BiH: “Ja ne priznajem ovaj žrijeb kao ni ovu instituciju, te ću putem referenduma pitati građane Republike Srpske treba li uopće da se kandidujem”, rekao je Milorad Dodik srpski član predsjedništva BiH.

“Prepuštam svoje mjesto gospodinu Bakiru Izetbegovići i gospodinu Fadilu Novaliću”, poručio je Šefik Džaferović predstavnik Bošnjaka u predsjedništvu BiH.

Poslije ovih izjava možemo zaključiti da nas očekuje nemilosrdna borba. Žrijeb će biti emitiran uživo na facebook stranici parlamenta BiH.

Voditelj ovog procesa će biti Halid Genjac.